Crna kronika

Trpanj u suzama za Matijasom: ‘Zbogom, naš voljeni anđele…’

Tuga je zavila Trpanj u crno. Rodbina, prijatelji i poznanici tragično preminulog Matijasa Grbavca (27) okupili su se na mjesnom groblju kako bi se oprostili od prerano preminulog sumještanina.

Uoči pogreba shrvana obitelj primala je izraze sućuti. Prije mise povremeno se čula samo molitva okupljenih. Tišina se razlila grobljem, a okupljenih nekoliko stotina mještana u nevjerici je hodalo prema mjestu ukopa.

Svećenik je tijekom propovijedi podsjetio na Matijasovu dobrotu i njegov život, kojim je, kako je rekao, bio na ponos svojim roditeljima i rodbini.


Pokojnikova neutješna djevojka Barbara, koja je s njim bila u trenutku nesreće, grčevito je plakala stiskajući buket ruža dok su je njezini roditelji neuspješno tješili. Matijasova majka nije podizala pogled. Jedva se držala na nogama tijekom žalosne ceremonije. Cijelo naselje je u četvrtak utihnulo. Svi su suosjećali sa srhvanom obitelji mladića koji je nekoliko zadnjih godina plovio.

Iskoristio je odmor za 1. svibnja kako bi s djevojkom otišao na izlet. U prevrtanju autobusa na putovanju u Rim jedini nije preživio.

24sata.hr