Crna kronika

Tjedno izvješće za promet PU Dubrovačko-neretvanske

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i troje lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno pet prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 526 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 127 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 106 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 39 osoba.

  • Od ostalih prekršaja izdvajamo 54 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 21 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću – vozač kažnjen s 2.643 eura

Najveća koncentracija alkohola od 1,75 g/kg izmjerena je 62-godišnjaku koji je u subotu, 11. studenoga, u večernjim satima, u Metkoviću zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole, dok je upravljao teretnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.


Osim alkohola, prometnom kontrolom je također utvrđeno kako kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu, nije koristio sigurnosni pojas te mu je istekla prometna dozvola za više od 15 dana.

Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 2.643,61 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije. Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

Tekst: Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska
Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške