Crna kronika

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Broj poduzetih mjera u prometu


Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 659 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 346 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje  sankcionirane su 23 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 60 mjera poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 44 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 3,11 g/kg izmjerena je  u poslijepodnevnim satima 30. siječnja, 59-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u ulici Josipa Kosora u Dubrovniku, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, vozač nije koristio ni sigurnosni pojas.

Riječ je o vozaču koji je do sada u više navrata sankcioniran zbog prometnih prekršaja te je ovog puta uhićen i priveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda, a do okončanja prekršajnog postupka privremeno mu je oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Najveća novčana kazna izrečena na Korčuli

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.563,00 eura izrečena je 23-godišnjem vozaču osobnog vozila, bez registarskih oznaka, koji je u subotu, 3. veljače, tijekom poslijepodnevnih sati, zaustavljen i kontroliran tijekom redovne kontrole prometa u mjestu Žrnovo na Korčuli.

Nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, neregistriranim vozilom, a i odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu, ali je kod njega pronađena manja količina marihuane koja je, uz potvrdu, oduzeta.

Zbog spomenutih prometnih prekršaja vozač je sankcioniran spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške