Crna kronika

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže i 4 lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom također zabilježene 4 prometne nesreće.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 591 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 219 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 51 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 24 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 101 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću


Najveća koncentracija alkohola od 1,74 g/kg izmjerena je 71-godišnjaku koji je u petak, 13. listopada, nešto iza ponoći, zaustavljen u Metkoviću prilikom redovne kontrole prometa.
Osim što je vozio pod utjecajem alkohola, utvrđeno je kako tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
Vozač je isključen iz prometa i uhićen te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom kazne zatvora u trajanju od 30 dana, novčanom kaznom od 130 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Najveća novčana kazna izrečena je u Pločama

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.450 eura izrečena je 46-godišnjaku koji je u srijedu, 11. listopada, u prijepodnevnim satima, u gradu Ploče zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa dok je upravljao teretnim vozilom splitskih registarskih oznaka.
Utvrđeno je da za vrijeme vožnje nepropisno koristi mobilni uređaj, a također se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.
Osim spomenute novčane kazne vozaču je određena i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima C kategorije.

Tekst i naslovnica: Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške