Crna kronika

Tjedno izvješće za promet

Broj poduzetih mjera prometne policije


Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 977 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 469 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 78 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 34 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 61 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 100 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 1,97 g/kg izmjerena je 54-godišnjaku koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 25. lipnja na cesti D-8 u mjestu Kupari. Vozač, koji je upravljao osobnim vozilom županjskih registarskih oznaka, je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna izrečena je 44-godišnjem vozaču koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa 25. lipnja, u ranim jutarnjim satima, u Dubrovniku. Vozač je zatečen kako upravlja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola i droga u organizmu, te je odbio stručni pregled izuzimanja krvi i urina radi analize prisutnosti alkohola i droga u organizmu.

Vozaču je izdan prekršajni nalog zbog više počinjenih prekršaja u iznosu od 2800 eura te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, objavili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške