Crna kronika

Tijekom 24-satnog nadzora brzine, 138 prekršaja zbog njenog prekoračenja

Kao što je i najavljeno u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj od 06,00 sati 18. 10. do 06,00 sati 19. 10. 2017. proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Prilikom nadzora brzine korišteni su svi raspoloživi uređaji i nadzor se provodio na lokacijama gdje se najčešće događaju prometne nesreće, ali i prema prijedlozima građana gdje je to bilo moguće provesti. Pa tako u naseljenim mjestima, i van naseljenih mjesta, sveukupno su zabilježena 204 prekršaja, od čega 138 prekršaja zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina zabilježena je u Župi dubrovačkoj, kada je vozač u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine regulirano na 60 km/h vozio brzinom od 116 km/h.

Očigledno je da je akcija imala pozitivan odjek u javnosti, budući da su u ranijim periodima zabilježene veće brzine kretanja, te da su se za vrijeme trajanja akcije dogodile dvije prometne nesreće u kojima uzrok nije bila brzina.


Policijska uprava će i dalje provoditi akcije nadzora brzine prema dostavljenim prijedlozima građana, kao i na lokacijama najčešćih mjesta događanja prometnih nesreća. Policijska uprava se ovom prilikom zahvaljuje građanima na njihovim prijedlozima.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska