Crna kronika

STRAVA U SPLITU 30-godišnjak spolno iskorištavao djecu od 14 godina

Kako doznaje Dalmacija danas, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 30-godišnjaka koji je počinio niz kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta od 15 godina. Također, tereti ga se za spolno iskorištavanje, više silovanja i bludnih radnji te trgovanje ljudima.


Potvrđeno je da su oštećene osobe u dobi od 13 do 17 godina života.

“Ne možemo vam dati puno informacija jer je u ovom slučaju riječ o maloljetnicima. Žrtve su djeca koja imaju 14 i manje godina i zbog njihove zaštite mi ne smijemo službeno izlaziti u javnost”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin.

Otkrio je da je okrivljenik 1992. godište te da je protiv njega podignuta optužnica te mu je produljen istražni zatvor.

“Možemo vam potvrditi da je optužnica podignuta, okrivljenik je 1992. godište s područja Splita. Nadalje, ista je podignuta prošli tjedan u srijedu, a u četvrtak mu je produljen mu je istražni zatvor”, govori te nastavlja:

“Uručena njemu i branitelju i sada će se odlučivati o daljnjem postupanju i osnovanosti te optužnice”, kazuje Mešin.

Na kraju je kazao da zbog zaštite i privatnosti djece nisu htjeli izlaziti u javnost s detaljnim informacijama.

“Zbog zaštite djece nismo htjeli izlaziti u javnost niti smo objavljivali ove informacije. Ipak se radi o spolnom zlostavljanju djece o 14 i više godina”, zaključio je za Dalmaciju Danas.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške