Crna kronika

Strašna tragedija u Hercegovini: Plin usmrtio više mladih osoba u novogodišnjoj noći

Nezapamćena tragedija dogodila se u Posušju. Kako  je potvrđeno iz Tužiteljstva ŽZH, osmero mladih ljudi ugušilo se plinom nedaleko od Posušja u novogodišnjoj noći.

Objavljeni su prvi detalji o strašnoj nesreći. Kako piše Klix, smrtno stradali imali su 18 i 19 godina. Potvrdio je to načelnik MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

Prema njegovim riječima, u vikendici u mjestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživjela.


To su nešto drugačije informacije od ranijih. Federalna televizija ranije je javila da je u vikendici bilo desetero mladih, ali da je dvoje preživjelo.

Smrtno su stradali učenici četvrtih razreda srednje škole i studenti iz Rakitna i Posušja, javio je ranije Klix.

“U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi s područja Posušja. U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije”, rekao je za hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Našli ih mladi iz susjedne kuće

Mladići i djevojke su u vikendici čekali Novu godinu. Pronašli su ih mladići i djevojke iz susjedne kuće koji su također tu bili na dočeku.

“U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju”, ispričao je Milan Galić iz policije.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao dati više detalja. Očevid je još u tijeku.

“Osobno ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile djecu”, kazao je lokalni premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.