Crna kronika Regija

STOLAC ZAVIJEN U CRNO Četiri stijene pale na kuću u kojoj je bila Elmira

Jutro nakon užasne noći i velikog broja potresa u Stocu, grad je osvanuo tužan. Naime, u potresu je smrtno stradala 27-godišnja Elmira Sefo, dok su njeni roditelji i sestra lakše ozlijeđeni.

Tragična smrt mlade djevojke teško je pala njezinim sumještanima koji su proveli noć u automobilima.

– Ne dao Bog nikome, ovo da se dogodi. Sve nas je to unazadilo… riječima se ne može opisati. Bilo je strašno, teško da je itko spavao, jer, nakon onog prvog zemljotresa bio je cijeli niz nešto slabijih, ali sve bi nekako da se nije to desilo – Jasmina i Razija komentirale su za Dnevni avaz tragediju koja se sinoć dogodila.


Na mjestu nesreće svi su na nogama, i policija i civilna zaštita i mještani koji strahuju od novih potresa. Prema njihovim riječima, ogromna stijena s brda obrušila se na kuću u kojoj je bila nesretna Elmira, koja je podlegla ozljedama u mostarskoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’.

Preko krova kuće postavljen je najlon kojim je prekrivena rupa od stijene i u tijeku je očevid.

M. Smajkić/Dnevni Avaz
M. Smajkić/Dnevni Avaz

Elmirini roditelji su lakše ozlijeđeni i trenutno su na sigurnome. Susjedi su potreseni i shrvani zbog gubitka mladog života. Jedan od njih je za N1 rekao da je prvi pritrčao djevojci u pomoć nakon nesreće, ali da je, nažalost, vidio da nema pomoći jer, kako je dodao, zadobila je izuzetno teške ozljede.

– Kako se osjećamo? U strahu nismo spavali nikako. Kad je to krenulo, hučalo je kao da idu tri vlaka, lomilo je pred sobom sve, rekao je Rasim Mulač potvrđujući da je pokušao pomoći djevojci.

– Jesam, što ću kad je bila stijena na njoj, ali je ona bila gotova… Prvi sam došao, nisam više sposoban govoriti, rekao je Mulač.

Čerkez Dženan sa suzama u očima i dalje ne vjeruje što se svima dogodilo.

– Četiri veće stijene su pale, postoji mogućnost odrona još stijena, vidi se koje su već pokrenute, to treba netko izaći na teren i vidjeti kako što i dalje. Mi smo bili sinoć u autu zbog djece, navodi Čerkez.

Od tragično stradale Elmire oprostili su se brojni prijatelji i poznanici putem društvenih mreža.

Hafiz Nedim Botić je na svojoj Facebook stranici citirao je kur’anski ajet ‘Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo’.

– Nikad ne znamo koji nam je posljednji dan, stoga svaki dan živite kao posljednji. Mnogi pogrešno shvate ove riječi. Živi svaki dan tako što si spreman da se vratiš Gospodaru – glasila je jedna poruka na Facebooku, prenosi Dnevni avaz.

Lokalni portal ‘Stolac.co’ na svojoj Facebook stranici je podijelio fotografiju stradale Elmire uz poruku ‘Rahmet ti lijepoj duši’.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške