Crna kronika

Službenici Policijske postaje Ploče zaustavili 49-godišnjaka kod kojeg je pronađena manja količina sintetičke droge crystal meth

Pretragom stana u Dubrovniku, kojeg koristi 41-godišnjak, policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pronašli su 30 manjih pakiranja kokaina ukupne težine 48,3 grama, 11 pakiranja marihuane ukupne težine 279 grama i preciznu digitalnu vagu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni drogu nabavljao i pakirao za dalju preprodaju konzumentima s područja Dubrovnika.
Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a 41-godišnjak uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.Nadalje, u poslijepodnevnim satima u subotu, 2. srpnja, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik na predjelu Nuncijate pokušali su zvučnim i svjetlosnim signalima zaustaviti osobno vozilo koje se nije kretalo sredinom obilježene prometne trake.
Vozač je nastavio vožnju te je putem izbacio kutiju cigareta u kojoj se nalazilo 46 tableta ecstasya, a zaustavljen je u Ulici Pera Bakića kada je utvrđeno da se radi o 40-godišnjaku koji je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvolu oduzeta i ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.
Za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a i odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu.

Pronađena droga i vozilo su uz potvrdu oduzeti, a vozač je uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dok je za počinjene prometne prekršaje prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana, u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Ploče su tijekom prometne kontrole zaustavili 49-godišnjaka kod kojeg je pronađena manja količina sintetičke droge crystal meth. Vozač je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.


I završno, pretragom obiteljske kuće na Pelješcu kojeg koristi 30-godišnjak policijski službenici Policijske postaje Ston u više različitih plastičnih posuda pronašli su 255 grama marihuane, te pušku i pištoljsko streljivo koje je nezakonito posjedovao. Daljom pretragom okućnice, u zapuštenom vinogradu, pronađeno je 11 zasađenih stabljika indijske konoplje.
Zbog sumnje da je pronađena droga bila namijenjena daljoj preprodaji 30-godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dok je zbog pronađenog ilegalnog oružja prekršajno sankcioniran prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, objavila je Policijska uprava dubrovačko neretvanska.

Foto: Policijska uprava dubrovačko neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške