Crna kronika

Skandal u Policijskoj postaji Metković: zbog “nemoralnog” kolege bunt policajaca?

Prema pisanju portala dubrovnikteam, u postaji Granične policije Metković moglo bi doći do bunta policajaca koji ne žele raditi sa svojim kolegom koji je već jedanput bio dobio otkaz, ali je, vraćen na posao, zbog “zaštite” koju uživa u samom vrhu MUP-a. Njegovi kolege ne žele raditi s njime budući je riječ o osobi koja je više puta legitimirana u društvu evidentiranih konzumenata opijata, koja je više puta odbila test na droge, koja je uhićena više puta u vožnji automobila u alkoholiziranom stanju, te osobi koja je prijetila smrću svojim nadređenima i njihovim obiteljima i djeci. Iz povjerljivih policijskih izvora se doznaje kako taj dvadesetsedmogodišnjak uživa zaštitu u samom vrhu MUP-a, zbog oca koji je bio istaknuti policijski službenik, ali je navodno i član pločanskog SDP-a.

Istaknute osobine mladog policajca su sve ono protiv čega se službenici policije bore, stoga smatraju kako mu nije mjesto među njima – u postaji Granične policije u Metkoviću gdje rade.

Prema podacima kojima raspolažemo, policajac o kojemu je riječ primljen je u radni odnos 2007. iako u više navrata, navodno, nije prošao na psiho-testu. Suspendiran je 2011. zbog odbijanja testa na droge i vožnje pod utjecajem alkohola, nakon čega je ponovno vraćen na posao. No, 2013. ponavlja to isto, kada biva pritvoren u Policijskoj postaji Metković, nakon čega prijeti smrću svojim nadređenima – načelnicima PP Metković i Postaje granične policije Metković, te njihovim obiteljima.


Zbog svega, prvostupanjski disciplinski sud MUP-a u Splitu tom policajcu izriče otkaz radnog odnosa, ali pod navodnim utjecajem njegova oca, istaknutog pločanskog SDP-ovca i bivšeg visokog policijskog dužnosnika u dolini Neretve, drugostupanjski sud vraća cijeli slučaj na početak. Mladi policajac se ponovno vraća u službu, iako je protiv njega podignuta optužnica za kazneno djelo prijetnji.

Mladi policajac najveću zaštitu uživa, kažu nam dostupni policijski izvori, zbog svog oca koji ima političke i prijateljske veze među čelnim ljudima u samom vrhu sadašnjeg MUP-a.

Hoće li policajci koji su spremni na tihi bunt išta postići, vidjet će se vrlo brzo, budući su sa svime upoznati i čelni ljudi Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske koji bi trebali reagirati.

 

dubrovniknet team

Saznajemo da u SDP GO Ploče oštro demantiraju navode koje se navode u tekstu vezane za njihovo članstvo spomenutih osoba.