Crna kronika

SKANDAL: Dubrovačka bolnica četiri dana nije obavijestila obitelj pacijenta o njegovoj smrti

Opća bolnica Dubrovnik pokrenula je unutarnji nadzor nakon što je utvrđeno da je na odjelu patologije muškarac ležao četiri dana bez da je o tome obaviještena njegova obitelj, piše Dnevnik.hr.


Snaha preminulog muškarca rekla je da je o slučaju pisala ministru zdravstva Viliju Berošu i da je cijela obitelj zgrožena postupcima bolnice.

– Moj je svekar zbog moždanog udara u bolnicu primljen 2. siječnja ove godine. Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati.

– Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?”. Pita ona: “A što ne znam?”. Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – rekla je snaha muškarca.

Dodala je da je obitelji rečeno da može doći po stvari preminulog muškarca. Rekla je da su sve saznali u četvrtak te da su u petak došli u bolnicu.

– Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 15 sati. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila – rekla je snaha.

Dodala je da su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s 15. siječnjem.

– Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno – rekla je.

Povodom ovog događaja, snaha muškarca obratila se ministru zdravstva Viliju Berošu te drugim djelatnicima Ministarstva. Što se tiče osoblja Opće bolnice Dubrovnik, rekla je da je došla u kontakt samo s glavnom sestrom.

– Svekrov liječnik je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla – kazala je.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić rekao je da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

– Ono što već sada mogu reći jest da se radi o previdu od strane dežurne liječnice. Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih volio o tome govoriti dok Povjerenstvo na završi svoj posao. Liječnica se ispričala obitelji. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. Ispričavam se obitelji, a isprike ću uputiti i njima osobno – kazao je ravnatelj Bekić za 24sata.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške