Crna kronika

Sandra Šimić: Majka sam djeteta kojeg je mladi vozač s Pelješkog mosta usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto

Zgražanje ljudi i burne polemike izazvala je snimka objavljena na stranici ‘Promente zgode i nezgode‘  na kojoj se vidi kako vozač BMW-a na Pelješkom mostu vozio zaustavnim trakom.

Nije to bilo sve jer je taj isti vozač samo prije dva tjedna pretjecao na Pelješkom mostu vozeći isto zaustavnim trakom. Kako su izvijestili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske policija ga je pronašla i kaznila s 2700 kuna.

Listajući arhivu crne kronike Dubrovačkog vjesnika pronašli su da je taj isti vozač  2019. godine izazvao  tešku prometnu nezgodu u središtu Orebića u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja djevojka. Vozio je tada u Orebiću motocikl Ktm Duke 390 i  usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić koja je bila dvije godine mlađa od njega.


Nesreća se dogodila na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Kralja Tomislava u Orebiću, a unatoč ograničenju brzine na maksimalnih 50 km/h motocikl je vozio brzinom od 117 km/H odnosno 134 posto iznad utvrđenog ograničenja.

Prednjim dijelom motocikla je u trenutku dok je prelazila peko ‘zebre‘ udario petanestogodišnjakinju Magdalenu koja je od siline udara odmah preminula.

Vozač je svojom vožnjom skrivio i teško ozljeđivanje 18-godišnje djevojke koja se tada vozila s njim na motociklu, a nakon nesreće je hitno helikopterom prevezena u splitsku bolnicu.

Usmrtio  je Magdalenu  dok se vraćala s koncerta. Upisala je srednju školu na Korčuli, u koju, nažalost, nikada nije krenula, tijekom prethodnog osmogodišnjeg školovanja Magdalena je bila uzorna učenica,  dobivala je nagrade na županijskoj razini…

Sandra Šimić, majka preminule Magdalene, u svojoj objavi na Facebooku, nakon objave snimke i vijesti o skandaloznoj vožnji na Pelješkom mostu napisala je:

“Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći? Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati”, upozorila je majka pokojne djevojčice u svojoj objavi.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške