Crna kronika

ROGOTIN Ubili prijatelja, sud ih pustio: ‘Neće to više ponavljati’

Nakon što su u rujnu 2020. sjekirom ubili prijatelja T.T. u Rogotinu, okrivljenici L. Š. i N.U. pušteni su na slobodu jer je sud zaključio da su rehabilitirani i da više neće nastaviti s kriminalom. To proizlazi iz odgovora koji je stigao sa Županijskog suda u Dubrovniku – piše 24 sata.

– Istražni zatvor je ukinut iz razloga što je vijeće smatralo da je dosadašnji boravak u istražnom zatvoru dovoljno utjecao na okrivljenike da više ne čine kaznena djela te da su isti shvatili svu štetnost vršenja kaznenih djela pa zbog toga više ne postoji bojazan da bi isti nalazeći se na slobodi nastavili s kriminalnim aktivnostima – stoji u odgovoru Županijskog suda u Dubrovniku.

Ističu i kako je obrana prigovorila dugotrajnosti trajanja istražnog zatvora te da sudac istrage u ovoj fazi kaznenog postupka ne odlučuje o prigovorima obrane. Redakcija 24 sata je kontaktirala i Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, koje je, kako navode, odbilo komentirati odluku suda.


– Protiv rješenja Županijskog suda u Dubrovniku, kojim je ukinut istražni zatvor optuženicima, podnijeli smo žalbu o kojoj će odlučivati Visoki kazneni sud – odgovorili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

Podsjetimo kako je prvoosumnjičeni za ubojstvo L. Š., koji iza sebe ima niz kaznenih djela pa je tako, kako smo doznali od mještana, 2014. zatočio djevojku u stanu na Pujankama u Splitu te pritom prijetio aktiviranjem plinske boce, zbog čega je, kažu, cijela zgrada evakuirana, da bi se nekoliko sati kasnije predao interventnim policajcima. Njegovo puštanje na slobodu šokiralo je mještane koji su ga ovih dana vidjeli kako slobodno šeće, što je kod njih izazvalo strah jer isti iza sebe ima, kako nam kažu, niz kaznenih djela, navode 24 sata.

Da je L.Š. pušten iz istražnog zatvora potvrdio nam je i Županijski sud u Dubrovniku. Inače, u ožujku 2021. godine dubrovačko tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv dva muškarca zbog ubojstva 29-godišnjaka, a jedan od njih je L.Š., dok je drugi N.U.

Tereti ih se da su više puta udarali tupo tvrdim i oštrim predmetima žrtvu po glavi i vratu. Žrtva je zadobila penetralnu ranu glave s prijelomom svoda lubanje i ozljedom mozga, prijelome dva vratna kralješka i tri ubodne rane vrata. ŽDO Dubrovnik je tad sudu predložilo produljenje istražnog zatvora za obojicu okrivljenika zbog opasnosti da ne bi počinili nova kaznena djela te zbog sumnje da su ubojstvo počinili na izuzetno bezobrazan način.

Suđenje dvojcu optuženom za teško ubojstvo počelo je u rujnu prošle godine. Obojica su na početku suđenja rekla da nisu krivi.

Piše: Martina Pauček Šljivak / 24 sata

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške