Crna kronika

PU DNŽ – U tri odvojena slučaja pronađena veća količina raznih vrsta droga

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u tri odvojena slučaja, kod tri različite osobe pronašli su razne vrste droga

U prvom su slučaju policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik tijekom prometne kontrole u ranim jutarnjim satima u petak, 9. lipnja, zaustavili i kontrolirali osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, za kojeg je testiranjem utvrđeno kako vozilom upravlja pod utjecajem droge.

Kao putnik u njegovom se vozilu nalazio 25-godišnjak koji je zatečen s većom količinom droge, odnosno 43 grama marihuane, 201 gramom amfetamina i 25 komada tableta ecstasya, jednom digitalnom vagom i jednim nožem na rasklapanje. Mladić je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je pronađena droga bila namijenjena daljoj preprodaji.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje drogama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U drugom su slučaju istog dana, u poslijepodnevnim satima policijski službenici na MCGP Metković zatekli 33-godišnjeg državljanina Njemačke koji je kod sebe imao 14,2 grama marihuane i 2,2 grama hašiša. Droga je uz potvrdu oduzeta, a spomenuti strani državljanin prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

U trećem slučaju je pretragom obiteljske kuće u Dubrovniku, koju koristi 37-godišnjak, pronađeno 5 pakiranja s gotovo 50 grama marihuane, 4 pakiranja s 3,5 grama amfetamina, 2 tablete ecstasya i digitalna vaga.
Kriminalističko istraživanje kojeg provodi Služba kriminalističke policije ove Policijske uprave vezano za navedeni prolazak droge je još uvijek u tijeku.

 

Tekst: Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska
Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške