Crna kronika

PROŠLOTJEDNI REKORDER Popio pa vozio, a ni trijezan nije smio za volan

Najveća koncentracija alkohola izmjerena proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  iznosila je 1,59 g/kg.

Izmjerena je u večernjim satima 1. studenoga, 35-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Opuzenu.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.


Najveća novčana kazna u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 13 tisuća kuna izrečena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa na Dubcu kada je utvrđeno da vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,62 g/kg za vrijeme dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Inače, u proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Kako su izvijestili, provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su prošlog tjedna protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 428 represivnih mjera, najviše zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, zatim zbog nepropisnog pretjecanja, zaustavljanja i parkiranja, itd.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške