Crna kronika

PROŠIRENJE ISTRAGE Policija i Uskok u akciji hvatanja krijumčara kokaina

Policija i Uskok u srijedu su, po pisanju medija, krenuli u novu fazu razbijanja krijumčarskog lanca kokaina koji je iz Latinske Amerike stizao u Hrvatsku i druge europske zemlje.

U Hrvatskoj i u inozemstvu prema pisanju medija uhićeno je desetak osoba, među njima i stranih državljana, navodeći da je riječ o proširenju istrage lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora.

Na meti istražitelja kao glavni osumnjičenik, neslužbeno se navodi je 51-godišnji Petar Ćosić zvani Šarac koji je služio kaznu zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila. Među osumnjičenima je i propali zagrebački poduzetnik Oliver Čokara koji služi kaznu od 6,5 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče.


Akcija policije i Uskoka rezultat su lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora, koji je nepoznata osoba sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane. Istražitelji su do inkriminirajućih dokaza navodno došli zahvaljujući aplikaciji za dešifriranje poruka Sky koju su im dostavile američke kolege.