Crna kronika Regija

Pronađena minsko–eksplozivna sredstva u Metkoviću i Dubrovniku

Hrvatska policija

Tijekom jučerašnjeg dana po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko – neretvanske u tri su navrata i to na predjelu Metkovića i Dubrovnika izuzeli minsko – eksplozivna sredstva. Radi se o topovskom streljivu call 40 mm, protupješadijskoj poteznoj mini, 2,5 kg privrednog eksploziva tipa „vitezit“ i 5 m detonirajućeg štapina te upotrijebljenom ručnom bacaču raketa M80 koji je bio ostavljen kod kontejnera za smeće.
Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

PU podsjeća kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

PU apelira na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.


Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Tekst, M.G., www.dubrovnikpress.hr