Crna kronika

PROMETNO IZVJEŠĆE U Opuzenu 24.500 kuna kazne za vozača koji se nije zaustavio policiji

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno dok je s materijalnom štetom zabilježeno 13 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 719 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 249 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 99 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 26 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 30 osoba.


Od ostalih prekršaja izdvajamo 98 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 59 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,51 g/kg izmjerena je u noćnim satima, 8. rujna, 43-godišnjaku koji je na širem području Dubrovnika osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je isključen iz prometa te je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 12.700,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Opuzenu

Najveća novčana kazna u iznosu od 24.500,00 kuna izrečena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji se 6. rujna nije zaustavio na znak policije za zaustavljanje, nakon čega je u dva navrata pretjecao preko pune uzdužne linije i time u jednom slučaju oduzeo prednost drugom vozilu.

Kada je naknadno zaustavljen utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas te je odbio testiranje na prisutnost opojnih droga. Osim spomenute novčane kazne, vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške