Crna kronika

Prevarom pokušao izbjeći plaćanje prekršaja pa zaradio i kaznenu prijavu

Policijski službenici Postaje granične policije Metković dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđen pokušaj prevare policijskih službenika za koju se sumnjiči hrvatski državljanin u dobi od 39 godina.


Naime, krajem srpnja ove godine izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela, pristupio je 38-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom imotskih registarskih oznaka, koje vozilo je vlasništvo osumnjičenog 39-godišnjaka.

Graničnom kontrolom je utvrđeno kako je prometna dozvola vozila i polica osiguranja istekla sredinom lipnja ove godine, te je protiv osumnjičenog izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Na navedeni prekršajni nalog osumnjičeni je sredinom rujna uložio prigovor u privitku kojeg je priložio nevažeću policu osiguranja na kojoj je datum izdavanja bio datum kada je vozilo zatečeno u prekršaju, pokušavajući na takav način prevariti policijske službenike da je u trenutku uočenog prekršaja imao važeću policu osiguranja, a sve kako bi izbjegao plaćanje novčane kazne od 664 eura.

Osim što mora platiti spomenutu novčanu kaznu za počinjene prekršaje, protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena i kaznena prijava za pokušaj prevare.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške