Crna kronika

POŽAR KOD DUBROVNIKA U gašenju vatrene stihije život izgubio dubrovački vatrogasac

Požar kod Ljupča nažalost odnio je jedan ljudski život. Prema neslužbenim informacijama, na požarišištu je stradao četrdestdvogodišnji vatrogasac iz Orašca, inače pripadnik JVP Dubrovački vatrogasci.

Okolnosti u kojima je stradao još uvijek nisu poznate no šezdesetak vatrogasaca s dubrovačkog područja uz pomoć čak četiri kanadera skoro cijelu nedjelju nadljudskim naporima borili su se protiv vatrene stihije koja je stigla nadomak prvih kuća u mjestu Ljubač, a prijetila je širenjem prema Orašcu i Zatonu.

U tijeku je obavljanje očevida.


RTL piše da je poginuli vatrogasac 1980. godište iz Orašca.

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne je buknuo požar iznad dubrovačkog naselja Orašca kod Zatona.

Na teren je izašlo više od 60 vatrogasaca, a u gašenju je sudjelovalo i četiri kanadera. U jednom trenutku vatra je zaprijetila i kućama u mjestu Ljubač. Obranjene su. Situacija je bila teška jer se radi o gustoj borovoj šumi, a probleme je stvarao i vjetar.

Na terenu s vatrogascima je Morana Baričević, za HTV je javila da požar službeno još nije pod nadzorom, nema otvorenog plamena, vide se samo “žarnice”, no situacija je znatno bolja nego što je bila poslijepodne.

– Svi strahuju od vjetra, najavljena je bura koja može jako pogoršati situaciju. Svih 80 vatrogasaca, koliko je danas bilo na terenu, ostaje cijelu noć dežurati, dodala je.

– Danas je bilo jako teško, teren je zahtjevan. Za sada je lokalizirano, ali čeka nas teška noć, krenula je jaka bura. Vidjet ćemo kakva će biti noć, ali m smo budni, rekao je Teo Obuljen, JVP Dubrovački vatrogasci.