Crna kronika

Policijski službenici PGP Metković i Mobilne jedinice granične policije – Jug spriječili krijumčarenje 11 stranih državljana

Uhićeni vozači su, za novčanu naknadu, nezakonite migrante trebali prevesti u zemlje Zapadne Europe

U poslijepodnevnim satima jučer, 2. rujna, koordiniranim radom policijskih službenika za zaštitu državne granice PGP Metković i policijskih službenika Mobilne jedinice granične policije – Jug na makadamskom putu u blizini mjesta Pojezerje uočili su osobno vozilo ukrajinskih registarskih oznaka u koje se ukrcalo više osoba za koje se posumnjalo da su nezakoniti migranti.

Vozilo je uskoro zaustavljeno, kada je utvrđeno da njime upravlja 50-godišnji ukrajinski državljanin i da se u vozilu nalazi ukupno osam stranih državljana koji su prethodno nezakonito ušli u RH iz pravca BiH.

Nedugo nakon toga na istom mjestu uočili su drugo osobno vozilo, njemačkih registarskih oznaka, pored kojih su zatečene tri osobe koje su prethodno nezakonito prešle državnu granicu.
Utvrđeno je da vozilom upravlja 51-godišnjak, također državljanin Ukrajine, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Sve spomenute osobe su dovedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su ukrajinski državljani, prema prethodnom dogovoru, imali namjeru  strane državljane prebaciti prema zemljama Zapadne Europe, za što su dobili novčanu naknadu.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ vozači su kazneno prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku, a prema stranim državljanima proveo se postupak sukladno Zakonu o strancima.  


Tekst: Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške