Crna kronika

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prijavila svoju zaposlenicu, kažu da je uzimala novac od vozačkih dozvola

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad svojom zaposlenicom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je zaposlenica, obavljajući poslove upravne referentice u jednoj od policijskih postaja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, od 3. siječnja 2019. pa do 21. prosinca 2021. godine, zloupotrijebila svoje ovlasti prilikom izdavanja najmanje 98 vozačkih dozvola.

Kako su priopćili iz PU DNŽ, ona je prilikom postupka izdavanja vozačkih dozvola od građana uzimala novac u gotovini i zadržavala ga za sebe, umjesto da ga je uplatila u Državni proračun RH u svrhu izdavanja vozačkih dozvola, a čime je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist od 1.980,87 eura. Protiv osumnjičene je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava.


Spomenuta državna službenica je udaljena iz službe do okončanja postupka pred službeničkim sudom.

Foto: Ilustracija

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške