Crna kronika

Policiji nije stao na znak ‘Stop’ pa im bježao po cijeloj dolini Neretve

Izdvajamo slučaj koji se dogodio na kolniku državne ceste D-9 u mjestu Krvavac kada je 49 – godišnjak upravljajući osobnim vozilom prekoračio brzinu kretanja 74 km/h više od dozvoljenog, odnosno vozio je 144 km/h. Nakon toga nije postupao po zahtjevima policijskih službenika da se zaustavi, već se dao u bijeg i potom počinio više prometnih prekršaja na području gradova Opuzena, Ploča i Metkovića. Uhićen je i uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku, Stalna služba Metković.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske zabilježena je 31 prometna nesreća. Radi se o 18 prometnih nesreća sa materijalnom štetom i 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba zadobilo teže, a 12 lakše tjelesne ozljede.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 764 represivnu mjeru, od kojih izdvajamo 332 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 78 zbog nepropisnog pretjecanja, 40 zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa i 19 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.


Tekst: www.metkovic-news.com
Ilustracija: