Crna kronika

Policija: Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 461 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 264 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 8 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je također 8 osoba.


– Od ostalih prekršaja izdvajamo 17 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 32 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,70 g/kg izmjerena je 31-godišnjaku koji je u večernjim satima u četvrtak, 12. siječnja, zaustavljen u ulici Ivana Gundulića u Metkoviću prilikom redovne kontrole prometa, dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.420,36 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.710 eura izrečena je 47-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka kojem je prilikom prometne kontrole 12. siječnja, na D-414, u blizini mjesta Zamaslina, utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,84 g/kg.

Daljim provjerama je utvrđeno kako isti upravlja vozilom dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške