Crna kronika

Policija pronašla i kazneno prijavila internetskog prevaranta

Nakon što je krajem prošle godine 18-godišnjakinja policijskim službenicima Policijske postaje Metković prijavila prevaru pričinjenu internetskom kupovinom, u suradnji s policijskim službenicima II PP Zagreb provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je navedenu prevaru počinio 18-godišnjak s područja Zagreba.

Naime, oštećena je putem internetskog oglašivača naišla na oglas kojim je objavljena prodaja mobilnog uređaja Iphone 11 za novčani iznos od 300 eura.

Nakon što je stupila u kontakt s oglašivačem, po njegovoj uputi je kupila A bonove u protuiznosu spomenute vrijednosti mobilnog uređaja koje je prema uputama poslala oglašivaču.


Nakon što mu je uplatila novac oglašivač je s oštećenom prekinuo svaki kontakt, a mobitel joj nije dostavio, zbog čega je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prevare policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Foto: Ilustracija

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške