Crna kronika

POJEZERJE U dvije koordinirane akcije spriječeno krijumčarenje devet stranih državljana

U ponedjeljak, 28. kolovoza, u večernjim satima na autocesti A1 na području Pojezerja, koordiniranom akcijom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i policijskih službenika za nadzor državne granice PU, uhićeno je sedam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a iste je u osobnom vozilu prevozio 26-godišnji hrvatski državljanin, otkriva Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

U drugom su slučaju sinoć, 29. kolovoza, policijski službenici Postaje granične policije Metković na području Pojezerja uočili vozilo i putnike za koje su posumnjali da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Vozilo je, u koordinaciji s policijskim službenicima iz Postaje granične policije Vrgorac, zaustavljeno na području Ravče kada je utvrđeno da njime upravlja 34-godišnji hrvatski državljanin, a da se u vozilu, u svojstvu putnika, nalazi još dvoje stranih državljana. U oba slučaja je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine te da su imali namjeru odlaska u zapadnoeuropske zemlje, javlja PU dubrovačko-neretvanska.


Također je utvrđeno kako su im, prema prethodnom dogovoru, u tome pomagali dvojica spomenutih vozača koji su za to dobili novčanu naknadu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ vozači su kazneno prijavljeni dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške