Crna kronika

Pojačane aktivnosti policije tijekom uskršnjih blagdana

Ako pijes ne vozi

Kao i proteklih godina, i ovog se vikenda,  uoči i tijekom uskršnjih blagdana, očekuje povećanje prometa na cestama kao i pojačan promet na graničnim prijelazima na  području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kako bi se osiguralo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa, policijski službenici će provoditi pojačane aktivnosti, a posebna pozornost posvetit će se i dalje sigurnosti u cestovnom prometu kao i maksimalnoj protočnosti putnika i vozila preko graničnih prijelaza.

Svjesni činjenice da su aktivnosti policije samo jedan od čimbenika kojima se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća iz policije pozivaju sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, a posebno apeliraju na sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine.
U cilju što veće sigurnosti u cestovnom prometu, također apeliraju i na najugroženije sudionike u prometu – pješake, motocikliste i vozače mopeda da se pridržavaju zakonskih propisa, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

Tekst: PU, www.dubrovniknet.hr
Foto: www.mup.hr