Crna kronika

PLOČE: Žena prijavila krađu 12.000 kuna s kartica, član obitelji novac potrošio na kladionice

foto: Sanjin Strukić

Početkom godine, 43-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima Policijske postaje Ploče prijavila kazneno djelo računalne prijevare. U prijavi je navela da joj je netko zlouporabio njene bankovne kartice, koje su svo vrijeme bile kod nje, i neovlašteno izvršio 17 transakcija oštetivši je za više od 12 tisuća kuna.

Potom je policija zaprimila kaznenu prijavu za računalnu prijevaru i od bliskog člana obitelji oštećene koji je naveo isti modus zlouporabe njegovih bankovnih kartica i štetu od gotovo 22 tisuće kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika utvrđeno je da je navedeno kazneno djelo „Računalne prijevare“ na štetu 43-godišnjakinje počinio upravo spomenuti bliski član njene obitelji, 47-godšnjak, koji je novac uplaćivao na račun inozemnih sportskih kladionica.


Također je utvrđeno da je kaznena prijava za računalnu prijevaru koju je on podnio policiji lažna zbog čega je kazneno prijavljen i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Policija je protiv 47-godišnjaka podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Tag