Crna kronika

OSLOBOĐEN PROSJAK Sutkinja očitala dobru životnu lekciju sinjskoj policiji

Kako doznaje Dubrovački dnevnik Općinski prekršajni sud u Splitu donio je oslobađajuću presudu za Krešimira R. kojega su sinjski policajci priveli kada su ga vidjeli ovoga ljeta kako prosi pred crkvom u Sinju.

On je 15. kolovoza prošle godine u Sinju pokraj jedne crkve prema zapisniku policije narušavao javni red i mir i osobama zatečenim na tom mjestu prikazao svoje materijalno stanje izrazito lošim jer je u invalidskih kolicima prosjačio. Policajci su tada bili u redovnoj ophodnji i kada su ga uočili priveli su ga u prostorije Policijske postaje Sinj i oduzeli mu 180,60 kuna kojega su mu tog dana udijelili dobri sugrađani.

Sinjska policija onda je nakon nekoliko dana podnijela i optužni prijedlog protiv Krešimira Općinskom sudu u Splitu.


Sutkinja splitskog suda presudila je u korist muškarca i naredila da mu se odmah vrati njegovih 180,60 kuna uz opasku kako oduzimanje tih novaca nije imalo nikakvu osnovu obzirom da se imovina oduzima ukoliko postoji opasnost od ponovnog počinjenja djela koje se stavlja na teret, a obzirom da on nikada do tada nije osuđen za prosjačenje, sinjski policajci nisu imali razloga za oduzeti mu novce, kao ni podnijeti tužbu obzirom da se teret prosjačenja kao prekršaj može kazniti samo ukoliko je ponovljen.

Obzirom da je Krešimir R. oslobođen svih optužbi teret suđenja pada na proračun Republike Hrvatske.