Crna kronika

Nove zapljene marihuane na graničnim prijelazima

U protekla dva dana policijski službenici su prilikom granične kontrole u dva navrata spriječili unos marihuane u Republiku Hrvatsku

GP Nova Sela: pokušaj krijumčarenja 2,1 kg marihuane

Jučer, 25. lipnja oko 13.30 sati, ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela pristupilo je teretno vozilo makedonskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Makedonije.

Tijekom granične kontrole suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u vozilu je pronađena putna torba u kojoj su se nalazila dva pvc paketa oblijepljena folijom. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama od Županijskog suda u Dubrovniku zatražen je nalog za pretragu.


Obavljenom pretragom teretnog vozila droga je pronađena samo u putnoj torbi, a radi se o dva paketa sa ukupno 2,1 kg marihuane.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

GP Metković: uhvaćen sa 25 grama marihuane

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Metković u utorak, 24. lipnja osobnim automobilom BiH nacionalnih oznaka pristupio je 20-godišnji državljanin BiH.

Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u automobilu je pronađena pvc vrećica sa ukupno 25 grama marihuane.

Pronađena droga je oduzeta, a državljanin BiH prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

metkovic-news.com