Crna kronika

NOVA UHIĆENJA Razbija se lanac preprodaje kokaina: Dilali 146 kila i zaradili 32 milijuna kuna

U prostorije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uhićena je i privedena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s preprodajom kokaina o kojoj se pisalo krajem siječnja, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, policija je tada izvijestila kako se radi o zločinačkom udruženju od ukupno četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna koju su međusobno podijelili. Organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu dalju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji.

Svi hrvatski državljani, jedan u dobi od 59 godina, 55-godišnjakinja i muškarac u dobi od 44 godine, uhićeni su na području Metkovića i Zagreba, dok se 50-godišnji talijanski državljanin nalazi u pritvoru još od lipnja prošle godine, kada je u njegovom vozilu, u pograničnom području grada Ploča, pronađeno gotovo 25 kg kokaina.


Večeras je uhićena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s tim slučajem.

Dubrovački dnevnik zatražio je više detalja od Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, odakle su kazali da su izvidi tajni te kako nisu u mogućnosti iznositi informacije vezane uz uhićenje. Službeno priopćenje tako se može očekivati nakon završetka kriminalističkog istraživanja.