Crna kronika

Nepoznati muškarac pronađen mrtav u uvali Orlanduša na otoku Korčuli

U uvali Orlanduša na otoku Korčuli danas, u četvrtak 28. ožujka, u poslijepodnevnim satima,  pronađeno je tijelo nepoznatog muškarca.


Beživotno tijelo pronašao je Postranjanin Dinko Šegedin koji ima vikendicu u uvali Orlanduša na Defora, na južnoj strani otoka. Poslijepodne je proveo obavljajući radove u vikendici, a onda je opazio neobičan prizor u moru. Dalekozorom je zaključio da se radi o truplu.

“Prvo sam mislio da je bova, ima dosta juga, valovi u vali su baš veliki. No, jedan pogled kroz kanoćal probudio mi je sumnju da se radi o čovjeku. Nazvao sam prijatelja, a on je obavijestio policiju koja je došla prilično brzo”, ispričao nam je potreseni Dinko.

Policija je unatoč jako lošem vremenu i valovima, uz pomoć Dinka i lokalnog stanovništva, porinula barku te su tijelo izvukli na obalu. Postranjani nam otkrivaju da je tijelo u visokom stadiju raspadnutosti i vrlo neugodnog mirisa. Nije u ronilačkom odijelu, već u svakodnevnoj odjeći. Pretpostavljaju da je doplutao iz Albanije ili neke druge države u blizini.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

“Danas poslijepodne je, uz pomoć građana, na kopno iz mora u uvali Orlanduša izvučeno tijelo osobe na kojem su nastupile truležne promjene.

U tijeku je očevid na mjestu događaja nakon čega će se tijelo preminule osobe prevesti na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Ova Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka osoba koje se mogu povezati s ovim pronalaskom”, navode iz PU DNŽ.

foto i tekst: Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške