Crna kronika

NASILNA SMRT? Osoba u Rogotinu preminula je od udarca u glavu?

Dr. Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ foto: Tonći Plazibat/Cropix

U tijeku je konferencija za novinare Županijskog stožera civilne zaštite u Pločama, glavna tema je nesretni događaj koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju u Rogotinu kad je jedna osoba preminula i kad mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć nakon alarmiranja istih.

Na presici se pojavio i jedan novi moment kad je ravnatelj dubrovačke podružnice HZJZ dr. Mato Lakić ustvrdio da se radi radi o nasilnoj smrti kad je preminuli uslijed slabosti udario glavom o asfalt.

Ono što trenutno možemo ustvrditi da Stožer ni sam ne zna šta se točno događalo u tim trenucima, izjave su im dosta neusklađene, dominira nedostatak informacija od strane odgovornih. Ono što također možemo zaključiti je to da u kritičnim situacijama, kad odlučuju doslovno sekunde, nedostaje koordinacija nadležnih tijela, igra se gluhih telefona, dok ljudi umiru na ulici.


Također, nije nam jasno kako se odluke donose na temelju izjave policijskog službenika da se radi o slučaju koronavirusa kad policajac nije ovlašten postavljati dijagnoze.

Uskoro opširnije..