Crna kronika

NAKON PRIVOĐENJA Ubojica iz Ploča branio se šutnjom, tek djelomično priznao teška kaznena djela za koja ga tereti

Danas je pred istražnog suca u Dubrovniku priveden osumnjičeni za stravično ubojstvo u Pločama.  Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlatko Cibilić, koji je rukovodio očevidom na mjestu zločina najvjerojatnije će zatražiti tridesetodnevni istražni zatvor obzirom na narav i težinu počinjenog kaznenog djela.

Optuženog za ubojstvo  iz Ploča Milenka Radulovića (47) županijsko državno odvjetništvo tereti za ubojstvo brata te teško ubojstvo iz bezobzirne osvete šesnaestogodišnjaka kao i nedozvoljeno držanje oružja. Milenko je na podmukao i svirep način ubio svoga starijeg brata Mitra i susjedova šesnaestogodišnjeg sina u petak oko 8 sati. Dječaka je usmrtio na putu do škole a brata na deponiju gdje je radio.

Županijsko državno odvjetništvo osumnjičenog tereti za teško ubojstvo djeteta, ubojstvo brata te neovlašreno držanje oružja i streljiva. Pred Županijskim državnim odvjetništvom osumnjičenik je iznio obranu, ali nije odgovorio na postavljena pitanja.Nakon toga priveden je dežurnome sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor od mjesec dana na dvije zakonske osnove – opasnost ponavljanja djela, imajući u vidu težinu i okolnosti kaznenog djela, a druga zakonska osnova koja se iznimno rijetko određuje su teške okolnosti ubojstva djeteta, jer za to djelo je određena kazna zatvora od najmanje deset godina ili dugotrajni zatvor. On je dobio branitelja po službenoj dužnosti iz Ploča. Ne mogu iznijet njegovu obranu, ali mogu reći da nije u potpunosti nego dijelom priznao kaznena djela. ” – izjavio je sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.


-Nakon svih ispaljenih hitaca je u obje osobe ispalio još po jedan hitac da bi bio siguran da su mrtvi. Na ovom području ne pamtimo ovakva djela, ali za djelo na štetu djeteta je najmanja kazna 21 najveća 40 godina zatvora, s tim da je još tu ubojstvo i posjedovanje automatskog oružja i streljiva.” – zaključio je Miloglav.

Božo Radić/cropix
Priveden Milenko Radulović, osumnjičeni za dvostruko ubojstvo vlastitog brata Mitra i susjedovog 15-godišnjeg sina

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške