Crna kronika

Najava: Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 19./20. studenog, policijski službenici prometne policije će na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji doprinosi stradavanju sudionika u prometu te je vrlo često „generator“ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu svojim ponašanjem krše prometne propise i ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu, stoga je cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača radi sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Za vrijeme trajanja akcije policija će nadzirati i prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnje bez položenog vozačkog ispita, nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i sl.), a posebice one prekršaje koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.


Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem povoljno utječu na stanje sigurnosti.

PU dubrovačko-neretvanska