Crna kronika

Mužu zarila nož u srce

U Pločama se dogodilo stravično ubojstvo. Dvadesettrogodišnja K. M. Đ. nasmrt je nožem ubola svog trinaest godina starijeg supruga S. Đ. u obiteljskom stanu u Pločama u Ulici kralja Petra Svačića.

Ubojstvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima subote, oko 1.30, a najvjerojatnije mu je prethodila svađa supružnika, neslužbeno doznajemo.

Ona je oštrim kuhinjskim nožem u srce ubola svog supruga s kojim se vjenčala prošloga ljeta, dok je njihova tromjesečna beba spavala. Navodno je zadala samo jedan smrtonosni udarac u srce nesretnog supruga, kojemu više nije bilo spasa. Zatim je uzela dijete u naručje i otišla do Sašinog brata, koji živi u istoj zgradi, i priopćila mu što je nekoliko trenutaka prije učinila.


Pločani su zgroženi ovim stravičnim ubojstvom. Svi koji su poznavali bračni par šokirani su, jer supružnici ni po čemu nisu odavali da imaju nesuglasica u braku. Novac im nije bio problem jer je nesretnik kao profesionalni pomorac jako dobro zarađivao i navodno je kući došao tek prije tri dana. Prije negoli se oženio kupio je stan u novogradnji u kojem su on i ona zajednički živjeli.

Ona je završila Pomorski fakultet, smjer inženjer nautike, rodila je u siječnju i posljednjih mjeseci se bavila isključivo brigom o djetetu.

U petak navečer je izišla u grad, u jedan pločanski kafić. Pretpostavlja se da je slavila rođendan jedne prijateljice te da je nesretnik kući čuvao bebu. Jesu li upravo taj izlazak i možda koja čašica više kumovali stravičnom ubojstvu, pokazat će detaljna istraga koja je u tijeku.

Očevici kažu da je ona bila tip-top sređena i iznimno vesela na tulumu. S prijateljima se razišla nešto iza ponoći i nitko ni u najcrnjim slutnjama nije mogao pretpostaviti što se događa u njezinoj glavi, niti da će samo koju minutu kasnije nasmrt ubosti vlastitog supruga.

Što je bio stvarni povod ovoj obiteljskoj tragediji za sada nitko sa sigurnošću ne može potvrditi. Pretpostavlja se da joj je nesretni muž prigovorio zbog partijanja. Je li to ili nešto drugo bilo okidač za ovu strašnu tragediju, nitko zasad još ne zna. Čak se spominje i mogućnost postporođajne depresije od koje je navodno ona patila, ali to su samo naklapanja na razini gradskih ćakula.

Susjedi s kojima smo razgovarali samo su nijemo odmahivali rukom. Nitko nije želio javno govoriti. A o obitelji ubijenog svi s kojima smo porazgovarali imaju samo riječi hvale.

– Ovu obitelj, nažalost, ne zaobilaze tragedije. Otac je nedavno umro, a sada i ovo ubojstvo… Prestrašno… – tek nam je rekla jedna Pločanka.

U PU dubrovačko-neretvanskoj nam je rečeno da je još uvijek u tijeku kriminalističko istraživanje te da očevid vodi državni odvjetnik. Policija je potvrdila da je nakon zaprimljene dojave u stanu zgrade u Ulici Petra Svačića pronađeno mrtvo tijelo tridesetšestogodišnjeg muškarca.

Međutim, o kvalifikaciji kaznenog djela nisu željeli govoriti do okončanja istrage. Također su nam potvrdili da je dvadesettrogodišnja ženska osoba dovedena u prostorije policije i nad njom se provodi kriminalistička obrada, ne navodeći identitet žrtve ni ubojice.

Beba je dobro

Kako doznajemo u Centru za socijalnu skrb u Pločama, dežurna socijalna radnica je utvrdila da je tromjesečna beba dobro te je do daljnjega zbrinuta kod strica.

slobodnadalmacija.hr