Crna kronika

Monstrum iz doline Neretve dobio maksimalnih 20 godina zatvora

Županijski sud u Dubrovniku osudio je na 20 godina zatvora 35-godišnjaka koji je nešto više od godinu i pol seksualno zlostavljao dijete, odnosno djevojčicu mlađu od 15 godina, te još dvije žene, piše Telegram.

Optužnica protiv njega podignuta je početkom studenog 2021., a njome je, osim za seksualne delikte spolnog zlostavljanja, silovanja i pokušaja silovanja bio optužen i za pokušaj utjecaja na jednu od žrtava.

Naime, iz zatvora joj je slao pisma u kojoj je tražio da povuče iskaz protiv njega, te da nakon toga počini samoubojstvo, prenosi Slobodna Dalmacija.


No, pismo su pravosudna tijela presrela, te je i ono postalo dokaz protiv 35-godišnjeg monstruma.

“Županijski sud u Dubrovniku je nakon održane rasprave koja je bila zatvorena za javnost, u kaznenom predmetu koji se vodio protiv 35-godišnjaka po optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, osudio okrivljenika na jedinstvenu vremensku kaznu zatvora u trajanju od maksimalnih dvadeset godina zbog počinjenja više kaznenih djela. Okrivljenom je produljen istražni zatvor”, potvrđeno je iz Državnog odvjetništva.

To znači da je nasilniku izrečena zakonom maksimalno predviđena zatvorska kazna, a o žalbama, ako budu podnesene na ovu presudu, odlučivat će Visoki kazneni sud Republike Hrvatske.

Foto: Ilustracija/Giuda90 / iStock

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške