Crna kronika

METKOVIĆ: Ukrali 18.500 kn iz kamiona parkiranog ispred kuće

foto: ilustracija

Brzom i učinkovitom akcijom inspektora kriminalističke policije PU dubrovačko- neretvanske u Metkoviću su otkriveni počinitelj drske krađe novca.

Naime, nakon što je prošle srijede 25. studenog, na predjelu Crepina u Metkoviću, iz kamiona marke “Iveco” koji je bio parkiran u dvorištu obiteljske kuće, ukradeno 18.500 kuna, vlasnik (37) je krađu prijavio Policijskoj postaji Metković. Spomenutim je kriminalističkim istraživanjem ubrzo utvrđena osnovana sumnja da su navedenu krađu počinila dvojica metkovskih mladića stari 23 i 28 godina.

Policijja je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su osumnjičenici tijekom noći između srijede i četvrtka 24./25. studenog iz nezaključanog kamiona parkiranog iza obiteljske kuće oštećenog vlasnika ukrali spomenuti novčani iznos, koji se nalazio odložen u pretincu kamiona.


Zbog činjenice da je znala za krađu, ali stoga što je dio ukradenog novca skrivala kod sebe, kazneno je prijavljena i Metkovka (26) i to za počinjeno kazneno djelo prikrivanja.

Dio novca koji je pronađen kod djevojke je oduzet, ali preostali novac još nije pronađen i nije poznato je li već i potrošen.
Zbog svega navedenoga policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću, a do okončanja pravosudne istrage i početka sudskog postupka osumnjičenici će se braniti sa slobode.

dubrovački.hr