Crna kronika

METKOVIĆ: Uhićena skupina krijumčara, “švercali” migrante za 70 tisuća eura

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske “Dubrovačkom vjesniku” su potvrdili točnost informacije do koje smo neslužbeno došli od kolega iz doline Neretve.

Policija je potvrdila da su u ranim jutarnjim satima u nedjelju 14. lipnja, prilikom nadzora državne granice s Bosnom i Hercegovinom, na području Metkovića policijski službenici uhitili grupu osoba koje su nezakonito prešle državnu granicu. Riječ je o skupini hrvatskih te BiH državljana koji su u osobnim vozilima pokušali prokrijumčariti 15 stranih državljana.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Postaje granične policije Metković, utvrđeno je kako je pet osoba, od kojih jedna hrvatska državljanka te četvero državljana BiH, iz koristoljublja, za iznos od 70 tisuća eura, omogućilo spomenutim stranim državljanima ulazak i kretanje kroz Republiku Hrvatsku. Kako doznajemo, cilj migranata bio je odlazak u Trst i Republiku Italiju.


Osumnjičene su osobe, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, ubrzo predane pritvorskom nadzornikuPU dubrovačko-neretvanske.

Također doznajemo da se za 15 stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, upravo provodi postupak sukladno Zakonu o strancima.