Crna kronika

Kuja Moly nanjušila 60 kg “trave” na Novim Selima

Novi plijen dubrovačke policije težak je više od 60 kg kvalitetne marihuane, a povodom otkrića tog plijena policija je održala tematsku, izvanrednu konferenciju za medije.

Naime, jučer u poslijepodnevnim satima policijski službenici na međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela, nedaleko Metkovića, zaustavili su osobno vozilo VW Sharan crnogorskih nacionalnih oznaka s priključnim trajlerom za vuču vozila. Zbog uočenih nekih neobičnih detalja, granični su policajci posumnjali u vozače, državljane Crne Gore, stare 33 i 50 godina. Istrenirani policijski pas, kuja Moly onjušila je vozilo i prikolicu te svom vodiču “dala do znanja” kako su sumnje bile opravdane.

Nakon ishođenja sudskog naloga za pretres, vozilo je detaljno pretraženo te na trajleru pronađeno spomenutih više od 60 kilograma marihuane spakirane u 118 PVC vrećica oblijepljenih selotejp trakom.
Vozači su privedeni, krim istraga još uvijek traje, a policija je posebno zahvalila dubrovačkom Općinskom državnom odvjetništvu, zahvaljujučći kojem je ova potraga tako učinkovito dovršena.


Na press konferenciji su uz načelnika PU Dubrovačko- neretvanske Ivana Pavličevića nazočili i načelnik PGP Metković Ivica Volarević, zamjenik načelnika PU Mato Udženija, načelnik Krim policije Zoran Tikvica, vodič pasa Marijo Žigić, glasnogovornica Davorka Bečić i dio policijskih službenika – operativaca.

Pressica je iskorištena i za predstavljanje novog načelnika Postaje granične policije Gruda, Matka Klarića, ali i za izvješćivanje javnosti o uhićenju dvojice sugrađana, starih 33 i 47 godina zbog počinjenog većeg broja kaznenih djela teške krađe. Jedna od njih je i krađa skupocjenog audia A6 koji je ukraden u vrijeme oko Nove godine.