Crna kronika

KAZNA OD 23.800 KUNA Neregistrirani motocikl vozio bez vozačke i prometne dozvole, odbio alkotestiranje

Prema priopćenju PU dubrovačko- neretvanske, tijekom proteklom tjednu na području te policijske uprave zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih su u dvije nesreće jedna osoba teže, a dvije lakše ozlijeđene. U kontrolama prometa policijski službenici su izrekli 860 kazni od kojih 528 zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 84 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 27 zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Zbog zbog nepropisnog pretjecanja su izrečene 22, a zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja 35 kazni.

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 promila zabilježena je u Metkoviću u petak navečer Neretvaninu (44) koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registracija zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Ulici Petra Krešimira. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u PP Metković do otrežnjenja, a kako prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas niti se u vožnji držao svoje strane kolničke trake prekršajno je kažnjen novčanom kaznom od 11.800 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima “B“ kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od čak 23.800 kuna izrečena je u Župi dubrovačkoj mladom motociklisti (22) koji je prošlog ponedjeljka 14. lipnja poslijepodne neregistriranim motociklom upravljao kroz Čibaču. Također, vozač nije imao vozačku niti prometnu dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu. Odbio se alkotestirati, a kod njega je pronađena i manja količina marihuane. Zbog svega je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na spomenuti novčani iznos. Također mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A2“ kategorije u slijedeća tri mjeseca.


Kako je bilo najavljeno, službenici Prometne policije dubrovačke Policijske uprave su u subotu od 7 do nedjelje u 7 sati provodili stalni 24-satni nadzor sudionika u prometu za koje se sumnjalo da su pod utjecajem alkohola i droga. Kontrolirano je ukupno 576 vozila, a utvrđeno je da je ukupno 6 vozača vozilom upravljalo pod utjecajem alkohola, dok vozača koji su vozilom upravljali pod utjecajem droga nije bilo.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške