Crna kronika

Karmen (23) dobila 10 godina: Bolje da sam osuđena na smrt

Mlada majka Karmen iz Ploča je za ubojstvo muža dobila deset godina zatvorske kazne. Branila se da ju je suprug maltretirao, a na presudu je reagirala šokirano i ljutito

Karmen Matana Đorđević (23) iz Ploča dobila je deset godina zatvora za ubojstvo muža, odlučio je Županijski sud u Dubrovniku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Karmen je kao majka tada tromjesečne bebe, 7.5.2016. oko 1 sat iza ponoći u obiteljskom stanu na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Petra Svačića tijekom prepirke i naguravanja sa suprugom Sašom Đorđevićem (35) kuhinjskim nožem oštrice duge 19,5 cm ubila supruga.


Sudski su vještaci utvrdili kako je muža nožem udarila u prsa i zadala mu ubodnu ranu dubine 10 cm. Od posljedica ozljeda je suprug odmah preminuo.

Karmen je izrečenu presudu komentirala riječima: “Bilo bi bolje da ste mi izrekli srmtnu presudu!”. Ona je dosad neosuđivana, a kao olakotnu okolnost sud joj je uzeo i to što je na njeno duševno stanje utjecala svekrva koja je tražila DNA-analizu očinstva djeteta, ali je naglašeno kako je odmjerena kazna primjerena počinjenom kaznenom djelu kojim je prekinut jedan mladi život. S obzirom na tjelesnu konstituciju supružnika, rečeno je da se okrivljena mogla obraniti i na drugi način a ne nužno nožem.

24sata.hr