Crna kronika

Jurio magistralom kod Bistrine ‘dvista na sat’

Dubrovačka policija u utorak je zaustavila i kaznila vozača koji je u utorak državnom cestom prema Splitu, na dionici Bistrina-Zaton Doli gdje je ograničenje brzine 90 kilometara na sat, vozio čak 198 kilometara na sat.

Policija je priopćila kako je na spomenutoj dionici u popodnevnim satima zaustavila 40-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u BiH, koji je vozio osobni automobil s bosanskohercegovačkim registracijama.

– Vozač se kretao u pravcu Splita, a uređajem za nadzor brzine kretanja vozila (tzv. presretač) izmjerena je brzina kretanja od 198 km/h (umanjeno za 10 posto – 178 km/h) na cesti izvan naseljenog mjesta, gdje je brzina ograničena na 90 km/h. Za počinjen prekršaj brzine vozač je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH – kažu u policiji.


Napominju da je vožnja neprilagođenom brzinom i dalje glavni uzrok prometnih nesreća, posebno onih u kojima se događaju najteže posljedice – smrtna stradavanja i teška tjelesna ozljeđivanja.

Stoga ponovno apeliraju na sve sudionike u prometu da se, u cilju vlastite, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih propisa.

Tekst: Hina via www.slobodnadalmacija.hr
Foto: Wikimedia