Crna kronika

IZVJEŠĆE O PROMETU: U Pločama napuhao 0,83, kazna 3.000 kuna

Prema najnovijem tjednom izvješču Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, tijekom proteklog tjedna na razmeđu stare 2020. i Nove 2021. godine na području krajnjeg juga Hrvatske zabilježena je samo jedna prometna nesreća s ozljeđenim osobama i dviej nesreće s materijalnom štetom. U spomenutoj je nesreći lakše ozlijeđena samo jedna osoba.

U kontrolama cestovnog prometa policija je protiv prekršitelja poduzela 263 represive mjere od kojih valja izdvojiti 173 kazne zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 5 kazni zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 kazni zbog nepropisnog pretjecanja, 27 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te 3 kazne zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Ohrabruje podatak kako u prošlom tjednu nije bilo sankcioniranih osoba zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prometnih vijesti treba reći kako je najveća koncentracija alkohola od 0,83 promila zabilježena je 31. prosinca u Pločama vozaču (27) koji je upravljao osobnim vozilom splitskih registracija a koji je zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u ulici Luke Vladimirovića. Policijski su službenici mladog vozača isključili iz prometa te su mu izdali obavezni prekršajni nalog u visini 3.000 kuna.


Recimo i to kako je najveća novčana kazna od 6.000 kuna izrečena mladom vozaču (20) u Dubrovniku. On je u osobnom vozilu dubrovačkih registracija 31. prosinca popodne nepropisno pretjecao kolonu vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana. Ovom je vozaču uz novčanu kaznu izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške