Crna kronika

IZ METKOVIĆA U ZADAR Srbin prevozio migrante po Dalmaciji: “Nisam znao da se to ne smije”

Zbog nezakonitog prebacivanja ilegalnih migranata dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor državljaninu Srbije, nezaposlenom variocu M.G. (22) iz Valjeva.

Prema kaznenoj prijavi Državnom odvjetništvu on je za još točno neutvrđeni iznos 10. studenoga u iznajmljenom rent-a-caru u Metkoviću ukrcao petoricu državljana Turske, koji ne ispunjavaju uvjete za za ulazak i kretanje u Hrvatskoj i teritoriju Europske unije, i s njima je krenuo prema Zadru, prenosi Dubrovački vjesnik.

“S vozilom sam došao u ulicu Marka Marulića i čekao poziv iz Bosne i Hercegovine. Prema dogovoru sam trebao migrante ukrcati i dovesti u Zadar te se ponovno vratiti u Metković i prevesti još jednu turu. Turci su doslovce uskočili u auto pa sam krenuo ka Zadru, ali nas je na Novim selima zaustavila policija. Za prijevoz svakog od njih sam trebao dobiti po osamdeset eura i tako sam mislio otplatiti dug u Srbiji, gdje sam trebao i dobiti pare po obavljenom poslu”, rekao je M.G.


Dodao je kako ”nije znao da je nezakonito prevoziti takve osobe koje se, inače po Srbiji slobodno kreću” te rekao kako novac koji mu je oduzet prilikom uhićenja zaradio u Njemačkoj.

Zbog opasnosti od bijega, ali i ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške