Crna kronika

ISPOVIJEST ČITATELJA: Zvali hitnu u Pločama dva puta, odbili voziti pacijenta u Split, čovjek umro

Prenosimo poruku koju smo dobili u inbox od jednog čitatelja koji se bio sudionikom prave male drame sa smrtnim ishodom, a koja se događala u ponedjeljak.

“Javljam vam se u vezi događaja sto se dogodio jučer (poruka poslana u utorak op.a.) kroz jutro, a tiče se Hitne službe u Pločama koja je zbog svoje nestručnosti i nemarnosti dovela do smrtnog slučaja.

Naime radi se o mome djedu Josipu Rončeviću koji je preminuo u teskoj patnji prouzrokovanoj trovanjem od puknuća čira na želucu, a Hitna pomoć Ploče nije htjela pacijenta voziti u Split u bolnicu na lječenje iako su bili dva puta na terenu kod pacijenta na Spilicama. Zaključili su da nije hitan slučaj te da ga neće voditi za Split. Htio bih da objavite priču da se napokon poduzmu određene radnje da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju. Imam snimke razgovora sa doktorom sa hitne i nalaze date od istog doktora gdje se vidi i čuju izjave i odbijanje voznje pacijenta” – napisao nam je ogorčeni čitatelj.


Kontaktirali smo Zavod za Hitnu medicinu Dubrovačko – neretvanske županije i čim dobijemo očitovanje obavijestit ćemo zainteresiranu javnost.

Ploče online se ograđuje od bilo kakvih tvrdnji iz gornjeg teksta, samo prenosimo reakciju čitatelja čiji su podaci poznati uredništvu. Objektivnosti radi objavit ćemo i očitovanje druge strane.