Crna kronika

HZZO upozorava građane na lažno predstavljanje: ‘Ne nasjedajte i prijavite sve policiji‘

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Osiguranica s područja Zagreba, navode na svojim stranicama, prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“.

‘HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.


Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji-pojašnjavaju iz HZZO-a.

Tag