Crna kronika

Građani dragovoljno predali veću količinu oružja i streljiva

ak47 kalašnjikov by foxnews.com

Od početka ožujka na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 dragovoljnih predaja veće količine minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva.
Građani sa područja Dubrovnika, Metkovića, Ploča, Župe dubrovačke, Korčule i Konavala policiji su predali ukupno 1841 kom raznog streljiva, minobacačku granatu, 5 ručnih bombi, jednu pušku, jednu automatsku pušku, dijelove tromblona, topnički pancirni projektil, minobacačku minu i dva topovska zrna.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i streljivo te time otklonili opasnost iz svoje okoline, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer te ih podsjećamo kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo. Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

Tekst: PU Dubrovačko-neretvanska
Foto: www.foxnews.com