Crna kronika

Gorilo u Gradcu, vatrogascima upomoć stigla dva kanadera i jedan airtractor

Na požarište u Gradcu u danas su upućena dva kanadera i  preusmjeren jedan airtractor koji je bio u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti, priopćila je služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Zračne protupožarne snage s dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućene su u srijedu oko 12,30 sati u akciju gašenja požara u mjestu Gradac u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Također  je na to požarište usmjeren i jedan airtractor AT-802  koji se nalazio  u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja, navodi se u priopćenju.

Od 1. lipnja do 31. srpnja 2018. zračne protupožarne snage Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju četrnaest požara, pet u Zadarskoj županiji, osam u Šibensko-kninskoj županiji  i jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Izvršeno je i osam protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja, šest na rutama JUG-2 te dva na ruti OLUJA 2018.
Na navedenim zadaćama ostvareno je 453 leta, 55 sati i 25 minuta naleta, izbačeno je ukupno 2175 tona vode te utrošeno 31.829 litara goriva, dodaje se u priopćenju.